Ενδοδοντία

Τι είναι ενδοδοντική θεραπεία;

Κάτω από το εξωτερικό σμάλτο των δοντιών σας (αδαμαντίνη) και στο εσωτερικό της οδοντίνης υπάρχει μία κοιλότητα μαλακού ιστού που ονομάζεται οδοντικός πολφός, ο οποίος περιέχει τα νεύρα του δοντιού, φλέβες, αρτηρίες και λεμφικά αγγεία. Οι ριζικοί σωλήνες είναι πολύ μικρά και λεπτά σωληνάκια, τα οποία ξεκινούν να διακλαδώνονται από το πάνω μέρος του πολφού μέχρι την άκρη της ρίζας. Ένα δόντι έχει τουλάχιστον ένα και συνήθως όχι περισσότερους από τέσσερις ριζικούς σωλήνες. Σε σπάνιες περιπτώσεις έχουν βρεθεί πέντε αλλά και έξι ριζικοί σωλήνες.

Πώς γίνεται η ενδοδοντική θεραπεία-απονεύρωση;

Η απονεύρωση είναι μία διαδικασία που γίνεται για να αφαιρεθεί ο πολφός του δοντιού  με χρήση τοπικής αναισθησίας και συνήθως δεν συνοδεύεται από πόνο. Στη συνέχεια γίνεται η έμφραξη του ριζικού σωλήνα και το δόντι σφραγίζεται μόνιμα, με αυτό τον τρόπο οι ασθενείς να διατηρήσουν τα δόντια μέσα στην στοματική κοιλότητα για πάρα πολλά χρόνια.  Η θεραπεία ολοκληρώνεται κατά την διάρκεια μίας μόνο επίσκεψης 2 ωρών.Αν ψάχνετε για βραχιόλι. Υπάρχει κάτι που ταιριάζει σε κάθε εμφάνιση, από αγκάλιασμα σώματος έως δομημένο, από μανσέτες μέχρι αλυσίδα chain bracelet και μανσέτες.

Οι αιτίες που οδηγούν στην απονεύρωση είναι:

  • Εκτεταμένη τερηδόνα
  • Κάταγμα από σκληρή τροφή ή τραυματισμός του δοντιού
  • Μεγάλα σφραγίσματα
  • Σε πολλές περιπτώσεις στραβών δοντιών

Πώς καταλαβαίνω ότι χρειάζομαι ενδοδοντική θεραπεία - απονεύρωση;

Ο έντονος πονόδοντος και το πρήξιμο αποτελούν ενδείξεις ότι πρέπει να επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας. Μερικές φορές όμως, όταν η φλεγμονή είναι σε αρχικό στάδιο υπάρχει το ενδεχόμενο να μην εμφανίζονται συμπτώματα, όμως καθώς η μόλυνση προχωράει είναι πολύ πιθανό να αισθάνεστε πόνο κατά την μάσηση ή όταν καταναλώνετε ένα κρύο ή ζεστό ρόφημα.

ακτινογραφία δοντιών
ακτινογραφία δοντιών
ακτινογραφία δοντιών
ακτινογραφία δοντιών
ακτινογραφία δοντιών