Τρόποι θεραπείας

1. Μεταλλικά σιδεράκια

Ο δημοφιλέστερος μηχανισμός ορθοδοντικής θεραπείας.
Κατασκευάζονται από ανοξείδωτο ατσάλι.
Προσκολλώνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών.
Μετακινούν τα δόντια με ακρίβεια προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

2. Κεραμικά σιδεράκια

Πρόκειται για διάφανα σιδεράκια τα οποία τοποθετούνται μεν στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών, αλλά το υλικό κατασκευής τους είναι διάφανο, γεγονός που τα καθιστά σχεδόν αόρατα.

3. Γλωσσικά σιδεράκια

Η ορθοδοντική αυτή θεραπεία είναι εντελώς αόρατη. Τα σιδεράκια τοποθετούνται από την εσωτερική πλευρά των δοντιών. Ο ασθενής βλέπει τα δόντια του να ισιώνουν χωρίς κανείς να γνωρίζει ότι φοράει σιδεράκια.Μέσα από το παραπάνω άρθρο, μπορούμε να σας προτείνουμε τα πιο πρόσφατα φορέματα.Shop dress σε διάφορα μήκη, χρώματα και στυλ για κάθε περίσταση από τις αγαπημένες σας μάρκες.
αόρατοι ναρθηκες

4. Αόρατοι νάρθηκες

Ο ασθενής φοράει μια σειρά από διαφανείς νάρθηκες, οι οποίοι φτιάχνονται ειδικά γι’ αυτόν.

Τους αόρατους νάρθηκες τους φοράει συνήθως 8-10 μήνες, ανάλογα με το πρόβλημα που έχει.

5. Κινητές ορθοδοντικές συσκευές

Οι κινητές συσκευές είναι τα γνωστά μασελάκια.

Αυτά φοριούνται από τον ασθενή κάποιες ώρες (συνήθως στον ύπνο) και αφαιρούνται όποτε αυτός το θελήσει. Κατά τη μάσηση αφαιρούνται υποχρεωτικά. Οι συσκευές αυτές τοποθετούνται για τη μετακίνηση δοντιών αλλά και για τη συγκράτηση του αποτελέσματος, οπότε εκτός από επανορθωτικές θεωρούνται και συγκρατητικές συσκευές.

kinites-orthodontikes-siskeues

Μασελάκι Βρυγμού

Για την αντιμετώπιση του τριξίματος των δοντιών συνιστώ να χρησιμοποιηθεί ‘νάρθηκας βρυγμού’. Πρόκειται για μασελάκια, ειδικά για κάθε ασθενή, που εφαρμόζονται στα δόντια κατά τη νύκτα για να τα προστατεύσουν απο το ασυναίσθητο τρίξιμο και σφίξιμο κατά τον ύπνο. Όταν ο ασθενής φοράει τον νάρθηκα τότε οι ακούσιες κινήσεις της κάτω γνάθου γίνονται πάνω στην επιφάνεια του νάρθηκα και έτσι προστατεύονται τα δόντια από την αποτριβή.

IMG_1321ρρ5555

Γλωσσική Συγκράτηση

Η ακίνητη συγκράτηση περιλαμβάνει τη συγκόλληση στη γλωσσική πλευρά των πρόσθιων, τις περισσότερες φορές, δοντιών ενός σύρματος με φωτοπολυμεριζόμενη ρητίνη.